Veelgestelde vragen

Het vergoeden van autoschade en erkennen van letselschade staan volledig los van elkaar. De erkenning is minder belangrijk dan de toekenning van de veroorzaker van letselschade.

De verzekeraar zegt hiermee dat zij aansprakelijk zijn voor het ongeval. Wat hier de feitelijke gevolgen van zijn, wordt nog niet benoemd. Dit zal in latere correspondentie blijken. Wanneer u moeite heeft met het interpreteren van brieven van verzekeraars, helpen wij u graag. Neem contact met ons op voor advies.

Nee, dit is niet voldoende informatie. Stel dat u al langer in behandeling bent voor andere klachten. Er zal eerst aangetoond moeten worden dat de nekklachten voorkomen uit het desbetreffende ongeval. Anders kan er geen aanspraak worden gemaakt op een letselschadevergoeding.

Dat adviseren wij ten zeerste. Het eerste gesprek dat wij met u voeren is altijd gratis en geheel vrijblijvend. Wij beoordelen uw zaak en helpen u met het opstellen van een gericht plan. Zo weet u precies waar u staat bij het aanspreken van de tegenpartij wanneer het om de schuldvraag gaat.

Iedere letselschadezaak is uniek. Hoe ingewikkelder de zaak, hoe langer het duurt voordat de gehele zaak is afgehandeld. Wij geven de meeste van onze cliënten een richtlijn van 2,5 tot 3 jaar mee, voordat de zaak volledig is afgehandeld.

Het oude Hollandse gezegde luidt: ‘haastige spoed is zelden goed.’ Dit geldt zeker bij het afhandelen van een letselschadezaak. Wanneer u zich voornamelijk richt op het voorspoedig afhandelen van uw zaak, wordt de kans groter dan bepaalde onderdelen van uw zaak over het hoofd worden gezien. De tegenpartij kan hiervan profiteren waardoor uw vergoeding lager uitvalt. AB Letselschade wil net als u, het maximale eindresultaat. Medische experts en andere professionals moeten de tijd krijgen om gedegen onderzoekswerk af te leveren. Wij snappen dat u snel een zaak wilt afhandelen daarom adviseren en begeleiden wij u intensief door het gehele proces.

Een letselschadezaak is voor beide partijen niet leuk. Wanneer de tegenpartij zich redelijk kan vinden in het schadebedrag en andere bijkomstigheden, zullen zij snel zijn geneigd om de zaak achter zich te laten. Toch willen wij u op het hart drukken dat bij het ontbreken van een eindsituatie professionals zoals medische deskundigen en deskundigen, geen gedegen onderzoek kunnen verrichten. Dit is enkel nadelig voor uw letselschadezaak.

Dit verschilt per zaak. In sommige gevallen wordt er door het Hof al besloten dat er tussentijd een aanvullend voorschot door de verzekeraar moet worden uitgekeerd. In dat geval hoeft u niet te wachten tot een eindsituatie.

BEL ONS